JOGG heeft nieuwe plannen gereed

Onlangs nam JOGG manager Martje Venselaar het stokje over van de zeer bedrijvige Fleur Verkade. Martje's eerste actie was het schrijven van een uitvoeringsplan voor 2022-2024 onder de titel "Jogg gezonde jeugd, Gezonde toekomst".  JOGG  stimuleert samenwerking tussen alle betrokkenen rond de kinderen en hun omgeving. En waar komen die kinderen zoal? Ze zijn thuis, en ook op school, ze gaan sporten, verblijven in de buurt, en nemen deel aan sociale platforms enzo verder. Voor JOGG is het de kunst om in al deze omgevingen deze kinderen gezonde keuzes te laten maken.

Dat klinkt overzichtelijk, maar het is tegelijkertijd een helse opdracht. Probeer het maar eens om jongeren gezonder te laten eten, water te laten drinken in plaats van zoete dranken. En stimuleer ze maar eens om genoeg te bewegen en goed te slapen. Dat gaat niet makkelijk.
Maar JOGG weet net als SMPM dat door integrale samenwerking resultaten worden geboekt. In de regio Maastricht vindt JOGG een stabiel politiek-bestuurlijk draagvlak en zijn er langdurige verbindingen gelegd tussen preventie en zorg. SMPM maakt ook deel uit van dit netwerk en zo grijpen vele handen ineen, bij deze belangrijke missie.

 

Schermafbeelding 2022-02-27 om 00.37.18.png

In haar plan pleit Martje voor het organiseren van publiek-private samenwerking en een gondige monitoring. Daarnaast ziet ze belang in samen evalueren en elkaar scherp houden met goede communicatie en gedeeld eigenaarschap. 

Voor SMPM betekent dat het inzetten van de Groentebar, en de potentiele afnemers daarvan goed te informeren over geslaagde vormen van samenwerking. Het ludieke wagentje zal vanaf het voorjaar weer af en aan rijden met de ingrediënten voor smaakvolle groente-hapjes. Het team van SMPM verheugt zich al op die blij-makende bezoekjes aan scholen, sportclubs en andere slimme bestemmingen. 

Het plan van Martje Venselaar is via deze link te lezen.