Het Bestuursverslag 2019 is uit

Het nieuwe jaarverslag van de Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht - over het jaar 2019 - is weer uit. In 2016 lanceerde Stichting SMPM het idee van een focus op drie projecten voor gezonder leven voor kinderen. Het focus ligt daarbij op gezond eten, drinken en bewegen. Alle drie de projecten gaan uit van super simpele doelen: 1 uur bewegen per dag, 1 kg gezond eten per dag en 1 liter water drinken per dag. De primaire aandacht ligt op kinderen jonger dan 18 jaar. Hiermee krijg je een beeld van de verschillende activiteiten, die SMPM samen met haar partners initieerde.

Het is geweldig om in deze tijd kind te zijn. Nooit eerder konden kinderen zo ongehinderd spelen, ervaren en socialiseren. Maar wie goed kijkt naar hetgeen er in de praktijk terechtkomt van de basisbehoeften eten, drinken en bewegen, moet toch ook bezorgdheid voelen. Omdat kinderen – net als hun ouders - heel wat uren achter het scherm zitten met gamen, huiswerk en andere afleiding. En dat gaat ten koste van bewegen. Bovendien bevat het voedingspatroon een overvloed aan suikers. Zowel in frisdranken als in ons voedsel zitten hoge concentraties zoetstoffen en zouten. En dat is echt niet goed.

Stichting SMPM richt zich heel direct en resultaatgericht op deze drie eenvoudige basisbehoeften: water drinken, eten en bewegen. De SMPM-campagne is in haar drie activiteiten gericht op kinderen, hun ouders en andere betrokkenen. En wil iedereen bewust maken en motiveren om een gezonde leefwijze in te voeren. Op een speelse manier gaat SMPM in actie en werkt graag samen met andere partijen om haar doel overtuigend te bereiken. Basisscholen, sportclubs, overheden en andere stichtingen... iedereen kan meedoen en op ons rekenen. Maar ook onze ambassadeurs en partners werken mee. Want alleen als we dit samen, duurzaam en structureel aanpakken, behalen we succes. 

In het jaarverslag staat heel wat inspiratie en daadkracht van SMPM gebundeld. Lees het eens rustig door en zie er een inspirerende blauwdruk in voor meer geslaagde en uitvoerbare ideeën. Je kunt de PDF hier bekijken.