Gezond ontbijt, elke dag

De komst van demissionair Minister Paul naar Kindcentrum Manjefiek, heeft een goede resultaat teweeggebracht. SMPM en diverse sponsoren initieerden een hele poos geleden een gloednieuwe keuken voor deze school. Zodat leerkrachten en kinderen de dag kunnen beginnen met een gezond ontbijt. De minister was onder de indruk, en nu gaan ook de andere scholen van MosaLira een gezonde draai krijgen in Maastricht. 

Zo'n "Gezond Kindcentrum In Beweging" biedt een gezond ontbijt en soms ook een lunch voor alle leerlingen. Want steeds vaker stellen onderwijzers in het hele land vast, dat een groeiende groep kinderen thuis geen ontbijt krijgt. Met het gevolg dat deze kinderen door de honger te snel hun concentratie verliezen, waardoor het onderwijs niet effectief is. Het initiatief van MosaLira heeft een voorbeeldfunctie geboden voor de oplossing voor alle kindcentra in het land. Zij kunnen vertrouwen op structurele financiering vanuit de overheid.

Behalve de kinderen worden ook de ouders meegnomen in het hele proces. Want aanvankelijk had niet elke ouder vertrouwen in de kwaliteit van het eten zelf. Maar door het betrekken van het gezin bij deze nieuwe manier van onderwijs en gezondheid, heeft men al heel wat weerstand overwonnen. En zo leren de kinderen regelmatig nieuwe gezonde voeding kennen en waarderen. Ook dat is een belangrijk resultaat voor deze jonge generatie van Manjefiek en alle andere kindcentra.