Drink 1 liter water per dag

Schermafbeelding 2016-12-19 om 10.25.16.png

Om de gezondheid van kinderen effectief te bevorderen, is het matigen van zoete dranken de grootst mogelijke stap voorwaarts. En daarom is het zo cruciaal dat kinderen op jonge leeftijd leren dat kraanwater de meest gezonde drank is.

Om dat doel te bereiken heeft Stichting SMPM een hele range van activiteiten opgestart en ondersteund. Bestaande initiatieven in de regio krijgen een podium bij SMPM, maar ook is er een langlopende campagne gestart, waarbij leerlingen aan de basisschool worden gestimuleerd om kraanwater in hun leven een vaste plek te geven. De projectwebsite www.literwaterperdag.nl is bedoeld voor kinderen en hun ouders en daarop zijn alle acties en actualiteiten te vinden.

FullSizeRender_5_kopie-f4267ee6.jpg

De Waterbar is een ludieke Vespa met heerlijk koel kraanwater aan boord. Maar ook een werktafel met smaakvolle kruiden en fruit. Zodat iedere deelnemer aan de workshop zelf een smaakje aan het water kan toedienen. Bovendien krijgt elke bezoeker aan de Waterbar een fraaie bidon met de naam Drink Water. Een bidon die je mag houden en elke dag opnieuw mag gebruiken. Want het zou heel goed zijn als je een liter kraanwater per dag drinkt. Wil je nog meer inspiratie, ga dan eens kijken op de website:   

Ga naar de projectwebsite

www.literwaterperdag.nl