Beweeg een uur per dag

Schermafbeelding 2017-03-12 om 22.25.33.png

Ons lichaam is gemaakt om te lopen, te rennen, te spelen. Maar we zitten veel te veel, komen te weinig buiten en maken te veel scherm-uren. En we rennen niet vaak. Terwijl ons lichaam dat bewegen heel erg nodig heeft.  

Daarom is SMPM een campagne gestart die bedoeld is om onze jongeren weer in beweging te krijgen. Want we moéten gewoon een uur per dag bewegen. Lopen of rennen, het liefst dansen en springen. De Beweeg-Bar is een dans-mobiel die van school naar school gaat. En het schoolplein omtovert in een discotheek. Kinderen krijgen een opzwepende instructie als opmaat naar dagelijkse beweging. 

boosth-003.jpg

De campagne werkt samen met andere initiatieven in Maastricht, zoals bijvoorbeeld Boosth. Dat initiatief combineert computer-gaming met sportief bewegen. Zodat de jonge spelers steeds actief moeten blijven om verder te komen in het spel. Daar hoort een stappenteller bij, die gratis onder de spelers wordt verspreid. Het project maakt een spannende evolutie door en met Beweeg-Bar rijdend van school naar school gaan we het grote verschil maken.      

Bekijk onze project website in opbouw en help mee.

http://beweeguurperdag.nl