werknemers van morgen

Hoe zorgen we dat overgewicht bij jongeren afneemt? Deze vraag vormde de spil tijdens de inspiratiesessie ‘Jongeren: de werknemers van morgen’ in Villa Flora, hét kennishart van agrofood in Limburg. SMPM was erbij, deelde haar inzichten en beluisterde ervaringen uit andere regio's.

Schermafbeelding 2017-07-11 om 10.52.32.png

Een gezond en vitaal Limburg is de taak van ons allemaal. Saskia Goetgeluk (foto) inspireerde de gasten met een verhaal over de initiatieven die er op de Brightlands Campus zijn gestart. “We hebben een co-creation lab opgezet om organisaties te verbinden, ideeën te laten rijpen. We laten jongeren voeding kweken, we koken samen en zo leren we ze hier over voeding” vertelt Goetgeluk. “Publiek private samenwerkingen zijn van belang.” Met andere woorden, wie volgt?

Schermafbeelding 2017-07-11 om 10.46.34.png

Ook Theo Thuis, directeur innovatie Q-Park en kartrekker van Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht (SMPM) is niet gematigd: één kilo gezond eten, één liter water en één uur bewegen. Thuis haakt inclusiviteit aan als kernwoord: economische en sociale omgevingen dienen samen te werken. Zo wordt de boodschap van SMPM uitgedragen naar andere regio's binnen deze provincie.

Schermafbeelding 2017-07-11 om 10.45.27.png

Wat de inspiratiesessie verder heeft opgeleverd, kun je zien op deze site. Daarop staan allerlei interessante wetenswaardigheden die de verschillende deskundigen hebben gedeeld.    

Schermafbeelding 2017-07-11 om 10.45.53.png