Geslaagd Resto van Harte

In Maastricht is het sociaal buurtrestaurant Resto van Harte al een begrip. En nu is er ook een kinderresto gestart! Hierin koken kinderen tien weken lang elke maandagmiddag een heerlijk gezond gerecht en zijn ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's van harte uitgenodigd om deze heerlijke gerechten daarna te komen proeven.

IMG_3195.jpg

De Kinderresto vindt plaats bij het Leger des Heils en in het Geusseltstadion van MVV. Tien weken lang komen de kinderen wekelijks een maaltijd bereiden. Een maaltijd die gezond én heel erg lekker is. Samen in de groep wordt de hele maaltijd bereid en krijgt iedereen een taak om hieraan bij te dragen. De groentes worden gesneden (nadat we natuurlijk even goed kijken welke groentes we allemaal gebruiken) en de saus wordt in een héle grote pan klaargemaakt. Ook moet de keuken natuurlijk worden schoongemaakt en worden de tafels van het restaurant gedekt. Want om 17:30 is het zover: dan sluiten de gasten (familie) aan om van de heerlijke maaltijd te komen genieten. 

IMG_3205.jpg

De locaties kan de kinderresto gebruiken door een mooie samenwerking met SMPM. Zij ondersteunen namelijk een ware 'kookestafette' waarin COACH, Your COACH Next Door en JOGG diverse kook- en voedingsactiviteiten bundelen om de jeugd en hun ouders op een leuke, praktische manier in aanraking te laten komen met gezonde voeding.

IMG_3201.jpg