Weer 50 bakken

De Stadstuin Greune Luiper wordt stilletjesaan een blauwdruk van succes voor het 'gezond tuinieren' in Maastricht. Want zojuist heeft SMPM weer 50 houten kisten laten aanrukken voor de enthousiaste tuinierders van deze groene oase in onze stad.

Deze mobiele stadstuin groeit immers nog steeds, en dat in haar eerste seizoen van het bestaan. Dat komt onder meer door de warme contacten die de tuin onderhoudt met scholen en kindcentra in de omgeving. Basisschool de Lètterdoes was er voor het eerst weer te gast, en opteert ook voor bakken waarin de kinderen hun eigen groenten leren kweken.

Maar het concept is veel meer omvattend. Kinderen leren dat groen afval composteert en weer voeding brengt voor kippen. En die leggen weer een ei. Aan het einde van de middag hebben ze nieuwe groenten leren kennen, gezien hoe de natuur alles recycleert en eenmaal thuis zien ze in hun eigen buurtblaadje een recept voor die groenten, geschreven door iemand die ze inmiddels kennen. 

Onder de rubriek "Van Bak naar Bord" leerden de kinderen de Pompoensoep van vrijwilligster Rosa kennen. In het wijkblad van Wyckerpoort komen haar succesrecepten wekelijks voorbij. En als je de pompoenen hebt leren kennen, die in de bakken worden gekweekt, is het ook veel leuker eens pompoensoep te proberen. Begrijpelijk dat er nieuwe bakken nodig zijn. En daar is SMPM nu weer goed in.