Stadtuin Greune Luiper

Stadstuin Greune Luiper ligt pal aan de Groene Loper, de naam zegt het al. Op het voormalige PTT terrein nabij de Noormannensingel hebben de buurtbewoners en gebruikers hun nieuwe prachtige groentetuin ingericht. En daar heeft SMPM een handje bij geholpen.

Op een regenachtige dag in april arriveerden de grote verzameling kisten per vrachtwagen en werden door een heftruc op hun plek gezet. De bodem in dit terrein is niet veilig voor de teelt van consumptiegroenten, en dat vraagt dus om teelt in bakken. De aankomst van deze honderden bakken is de aftrap van dit mooie project. Deze tuin is de waardige - en ook deze keer 'tijdelijke' - opvolger geworden van de tuin in Wyckerpoort Noord 50|50-B-Green.

Coördinator van deze nieuwe tuin is John Bijl, die samen met buurtbewoners en adviseurs van CNME vorm geeft aan deze nieuwe plek. De tuin wordt inmiddels gebruikt door buurtbewoners van Wyckerpoort, maar ook van Wittevrouwenveld en Limmel. Bovendien vinden ook kindcentra en andere publieke organisaties hun weg naar Stadstuin Greune Luiper. Wie van dag tot dag wil volgen hoe de tuin ontwikkelt, kan terecht op de FaceBookpagina, die ook door SMPM wordt ondersteund.