Sport en voeding in het MECC

Ook dit jaar was de opening van het Jumping Indoor Maastricht in het MECC buitengewoon bijzonder. Vanwege het grote succes van vorig jaar, organiseerde SMPM de samenkomst van maar liefst 1.500 kinderen uit diverse Limburgse basisscholen. Zij mochten kennis maken met de paardensport. SMPM heeft inmiddels ervaren dat deze setting een unieke kans is om kinderen te leren genieten van gezonde snacks. In plaats van zoet snoepgoed bood SMPM snoepgroenten, die niet alleen heerlijk zijn maar ook voedzaam. Er is niets beter dan genieten van snoepgroenten!

De workshop werd inspirerend geleid door Playing for Succes en hun vier stagiaires, in samenwerking met Rabobank Maastricht, die de (groente)snoephoek mogelijk had gemaakt. Daar kregen de kinderen les in het snijden van smaakvolle plakjes van verschillende groenten zoals wortel, komkommer, venkel, tomaat en nog veel meer. Door deze voorzichtig op een spies te prikken, ontstond een interessante snoepstengel. Als ze de spies dan in een yoghurt-mosterdsausje doopten, leverde dat een onweerstaanbare snack op. Het was een groot succes bij de jonge nieuwsgierige bezoekers. Iets om thuis ook eens uit te proberen!

Daarnaast was ook de paardensport een openbaring voor alle kinderen. Ze kregen de kans om te leren hoe je een paard verzorgt, hoe je paardrijdt en hoe het voelt om een paard te aaien. Voor de meesten een diepgaande ervaring. Allemaal activiteiten die elk kind hongerig maken. Zo bood het programma de ideale setting om de jonge bezoekers kennis te laten maken met de beste manier van snoepen. Met groot genoegen konden ze hun eigen groentespiesjes samenstellen en opeten.