Mosa Lira gaat voor Bewegen en Water Drinken

Ruim 10.000 basisschoolleerlingen van de stichting MosaLira, stichting Kom Leren en kinderen uit het COACH programma van het Maastricht UMC+ ontvangen voor de zomervakantie een Drink-Water bidon van de Stichting SMPM

Hoe dat zoal gaat? De waterbar en de beweegbar stonden afgelopen zomer op het schoolplein bij Mosa Lira. En terwijl aan de tafel met fruitsmaakjes de bidons werden uitgedeeld en afgevuld met koel, fris kraanwater, had de dansinstructrice het hele schoolplein in de greep. Bewegen en drinken is immers een goede combi. Zo pakt SMPM de thema's bij de wortel aan. Kinderen op een speelse manier vertrouwd maken met een gezonde leefwijze.

Schermafbeelding 2017-04-21 om 11.16.16.png

Theo Thuis, voorzitter van SMPM: "We willen kinderen bewust maken van de hoeveelheid suiker in drankjes en water drinken stimuleren.  Met deze bidonactie bereiken we ruim 10.000 kinderen.  Leerkrachten omarmen het project Drink Water en geven de kinderen verdere uitleg over het drinken van water.  We werken samen met partners, zoals MVV Maastricht, om uiteindelijk zoveel mogelijk kinderen in de provincie Limburg te bereiken".

IMG_6655.jpg <image (ID 3) not found>