Kids Kokkerelli bij MVV

Onder de noemer ‘Scoren met gezondheid’ ontwikkelt SMPM programma’s om kinderen meer te laten bewegen en kennis te laten maken met gezondere voeding en meer beweging.

 

Schermafbeelding 2017-03-12 om 20.44.37.png

Onder leiding van de koks van Kids Kokkerelli maakten de kinderen een bijzonder driegangenmenu. Er werd gewerkt in drie wisselende groepen. Terwijl de ene groep kookte was de andere groep de zaal en de tafels aan het versieren en weer een andere groep nam deel aan een bewegingsactiviteit onder leiding van studenten van het CIOS.

Alle kinderen kregen de Boosth activiteitenmeter cadeau, een jump-and-run game waarin je punten verdient door te bewegen. Hoogtepunt was het bezoek van topkok Ferran Adrià. Hij proefde wat ze gemaakt hadden en hij inspireerde en overtuigde de kinderen van het belang van een gezonde maaltijd.

Er was ook een drink-water corner. Alle kinderen leerden daar – in groepjes van 10 en onder leiding van en instructeur – hoe je van water drinken een goede gewoonte kunt maken. Door het op smaak te maken met wat fruit. Alle kinderen kregen een Drink-Water bidon mee naar huis om de consumptie

2016_03_CookOut_024.jpg

Vrijdag 18 maart (2016) kwam de wereldberoemde Spaanse sterrenkok Ferran Adriá (van restaurant El Bulli) naar het Stadion de Geusselt Maastricht. Hij heeft daar in een zogenaamde Cook Out gekookt, samen met 90 kinderen uit verschillende wijken van Maastricht. Elk kind mocht bovendien één persoonlijke VIP uitnodigen, bijvoorbeeld vader, moeder, broertje, zusje, opa of oma. Er waren 250 genodigden inclusief voltallige pers.

2016_03_CookOut_009.jpg

Deze Cook Out was een initiatief van Marres en Scoren met gezondheid in samenwerking met Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking, Playing for Success, COACH Maastricht UMC+ en 457 independent. Samen staan ze voor een gezonde leefstijl, gezonde voeding en voldoende beweging. Een bijzondere activiteit die mede mogelijk werd gemaakt door het Elisabeth Strouven Fonds.