Groeiende Stadstuin Greune Luiper

De Stadstuin Greune Luiper is een aanhoudend succes. Inmiddels zijn er meer dan 70 leden (vaak gezinnen) actief op het mooie terrein aan de Groene Loper. Allemaal mensen uit Wyckerpoort, Witte Vrouwenveld, Oostermaas en van de Groene Loper zelf uiteraard.

Er zijn alweer heel wat jaren verstreken sinds de eerste tuin aan de Kolonel Millerstraat werd aangelegd (zie de foto hieronder). Dat initiatief kwam destijds van SMPM en werd warm ontvangen door de omwonenden. Wie wil dat niet, je eigen verse groenten en kruiden uit de beste grond en zonder kosten? Het was aanvankelijk een hele operatie om deze plaats weer vrij te maken voor woningbouw. De tuin werd verplaatst naar een volgende tijdelijke lokatie, aan de Groene Loper dus. 

Daar aan de Groene Loper is de formule verder uitgegroeid tot een succesvoorbeeld. Naast de 75 leden zijn er ook meer dan 40 bakken in gebruik op het zogenaamde Donatieplein. Alle opbrengst van deze 40 bakken wordt beschikbaar gesteld aan de Voedselbank. Zodat de Maastrichtenaren die hierop zijn aangewezen, ook over gezonde en verse groenten beschikken. Op dit moment levert men daar koolraap, sperziebonen, wortelen, tomaten en vele andere groenten en kruiden. 

De vrijwilligers van de Greune Luiper bekommeren zich om het in stand houden van alle voorzieningen. Zo zal het dakje van het huisje nog eens onderhanden moeten worden genomen. Bovendien hopen ze dat de tuin nog een aantal jaren op deze locatie kan blijven. Dan loont dat zelfs de moeite om een kleine uitbreiding aan te leggen. Er is namelijk nog plaats voor zo'n 75 bakken. Een ledenstop is er niet en ook vrijwilligers kunnen zich nog altijd aanmelden. Dus je bent altijd welkom op deze gezellige en vooral gezonde plek. De koffie staat klaar en je kunt je aanmelden per mail bij Marleen en Pascal Lemmens: Info.stadstuin.grluiper@gmail.com .