Gezondheidsakkoord

Schermafbeelding 2019-04-25 om 10.02.18.png

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst op 11 april j.l. werden vertegenwoordigers uit de overheid, zorg, het onderwijs en bedrijfsleven bijgepraat over de actuele ontwikkelingen binnen het Gezondheidsakkoord Zuid-Limburg. De leden van dit informele netwerkplatform werken over sectoren en domeinen heen met elkaar samen. SMPM is een van de oprichters van het platform.

Het Gezondheidsakkoord wil in Zuid-Limburg de regionale achterstand in gezondheid en participatie op de rest van het land inlopen. De aanwezigen werden geüpdatet over lopende projecten, waarbij De Gezonde Basisschool van de Toekomst bijzondere aandacht kreeg. Bovendien werden nieuwe aanzetten gedaan om de ambities van het Gezondheidsakkoord verder gestalte te geven. Er is een beweging ontstaan.

IMG_5252.PNG

Binnen het Gezondheidsakkoord Zuid-Limburg staan de thema’s Jeugd, Arbeid & Participatie, Wijk & Buurt en Burgerkracht centraal. Het netwerk zorgt voor het delen van kennis, het uitwisselen van ervaringen en het koppelen van projecten en programma’s. De bijeenkomst van donderdag 11 april 2019 vond plaats op Chateau Bethlehem in Maastricht en werd door meer dan honderd mensen bezocht.