Barefoot on Ice

Doe je ook mee aan de eerste blote voeten sponsorloop op ijs? Een uniek event dat op 21 december gaat plaatsvinden op de ijsbaan in Valkenburg. Hoe koud dat is? Best wel koud maar ook gezond! Voor 5 euro per rondje heb jij een unieke ervaring en draag je tevens bij aan een gezonde toekomt van onze jeugd.
Met de Barefoot Ice Challenge wordt aandacht gevraagd voor de positieve krachten die kou kan vrijmaken voor onze gezondheid, maar wordt er ook aandacht gevraagd voor het belang van gezonde voeding voor onze jeugd. Daarom willen we zoveel mogelijk rondjes op het ijs bij elkaar lopen voor het organiseren van kookworkshops van You’re Coach Next Door voor kinderen met overgewicht en obesitas en hun ouders en voor de Groentebar van de stichting SMPM.

De groentebar is een mobiele workshop voor kinderen die op scholen en sportverenigingen in de buurt worden gegeven. Met fruit, groenten en kruiden leren we hen gezond en lekker te snoepen. De Groentebar is actief op scholen en sport-events, maar ook in parken en rond evenementen. 

De stichting SMPM zet zich in onze jeugd en hun ouders bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Eet- en drinkgewoontes aanpassen is een van de belangrijkste stappen. Dat is niet makkelijk, en daarom doet SMPM dat op een speelse manier onder het motto drink 1 liter water per dag, eet 1 kg gezond per dag en beweeg 1 uur per dag. SMPM werkt samen met andere partijen. Basisscholen, sportclubs, overheden en andere stichtingen... iedereen kan meedoen. Maar ook de SMPM ambassadeurs, donateurs en partners van de stichting werken mee. Want alleen als we dit samen, duurzaam en structureel aanpakken, behalen we succes. 

Met de mobile waterbar en de campagne Drink Water heeft de stichting veel succes gehad. Steeds meer kinderen laten de zoete frisdranken staan en drinken water. Met gezonde voeding wil SMPM hetzelfde bereiken. Voor meer info over Your Coach Next Door, de Groentebar en andere gezonde initiatieven van smpm, zie onze website www.smpm.nl  En wil je meer info over Barefoot on Ice, dan moet je op Facebook zijn.