Diabetes Challenge

Wat een kanjers, de mensen die deelnamen aan de Diabetes Challenge in Den Haag. Het was een super geslaagde activiteit. Naar het begon allemaal in Maastricht. Met het initiatief om wekelijks in groepsverband te wandelen. Kom gerust een kijkje nemen bij één van de acht wandelgroepen die Maastricht Sport samen met SMPM en Medtronic heeft opgezet. Verspreid over de hele stad kun je gratis hieraan deelnemen. Samen brengen we de stad in beweging!

Schermafbeelding 2019-10-02 om 12.26.23.png

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met deze uitdaging wil de BvdGF het leven van mensen met diabetes in Nederland verbeteren. Door 20 weken één keer per week een uur te gaan wandelen, gaan we samen de kwaliteit van leven verbeteren. Zo gezellig en makkelijk is dat. En ná die 20 weken, gaan we allemaal in een bus naar Den Haag waar heel wandelend Nederland bij elkaar komt. Hoe leuk is dat..? Hieronder zie je een groepsfoto met Bas van de Goor in de achtergond. 

foto Diabetes Challenge 1.jpg

Deze week kwam de eerste Maastrichtse groep voldaan terug uit Den Haag. Ze waren erg opgetogen over de kwaliteit van de organisatie en de gezelligheid van het event. In Maastricht zijn nu zo'n 8 wandelgroepen actief, die zich via Maastricht Sport hebben ingeschreven. De organisatie is op gang gebracht door SMPM in samenwerking met Medtronic. Een terugkerend event waarop Maastricht alleen maar trots kan zijn.