your coach next door

Vrijdag 29 september kwamen de ambasadeurs van SMPM bijeen in de speelse poli van Coach Maastricht. Om daar een inspirerende discussie te hebben over de begeleiding van obese kinderen. De bijeenkomst werd bezocht door een trouwe groep SMPM ambassadeurs, die eerst met belangstelling beluisterde hoe het Anita Vreugdenhil en haar team lukt, om veel te zware kinderen in een gezond leefpatroon te krijgen.

FullSizeRender 11.jpg
Your Coach Next Door is gevestigd in het MUMC+ aan de P. Debyelaan te Maastricht. 
FullSizeRender 13.jpg

Maar het bezoek was eigenlijk gericht op het initiatief "Your Coach Next Door" voor de grote groep kinderen die niet in aanmerking komen voor het morbide obese programma, maar wel een serieuze risicogroep vormen, met bijpassend leefpatroon. Ook zij verdienen aandacht, om tijdig die ongezonde ontwikkeling te keren. 

FullSizeRender 12.jpg

Ook JOGG regisseur Fleur Verkade gaf een heldere toelichting over de aanpak van alle partijen in Maastricht. Daarna ontstond - bij een bekertje munt-citroen water - een levendige en vruchtbare discussie over hoe je kinderen betrekt bij voedsel-productie en bereiding. Elk kind hoort af en toe in de keuken thuis, om te zien wat er zoal in de pan gaat. En waar dat nu eigenlijk vandaan komt. Daar is binnen SMPM het laatste woord nog niet over gezegd. Wie wil zien hoe SMPM al stappen zet rond voeding, kan ook eens kijken op de site EetKiloGezondPerDag.  

FullSizeRender 14.jpg