Samenwerking BVDG Foundation

SMPM gaat aan de slag met de Nationale Diabetes Challenge. Dit idee wordt landelijk georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. En Limburg is op de kaart van dat initiatief nog een tamelijk blinde vlek. Dus heeft SMPM contact gezocht met Maastricht Sport. En in samenwerking wordt er nu een plan uitgerold hoe we de Maastrichtse burger aan de wandel kunnen krijgen. Maastricht Sport heeft tenslotte veel ervaring met het in beweging krijgen van stadsgenoten.

Schermafbeelding 2019-03-28 om 12.26.49.png

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een 20 weken durend wandelevenement dat de kwaliteit van leven van mensen met en zonder diabetes verbetert. Lokale zorg- en sportprofessionals organiseren wekelijks een wandeling, waar een groep deelnemers die hele periode aan mee kunnen doen. Het wandel-project eindigt met de Nationale Diabetes Challenge Week, die loopt van 25 t/m 28 september 2019. In die week willen zullen de deelnemers vier dagen achtereen een stuk wandelen. Daarvan zijn de eerste drie dagen in de eigen omgeving van Maastricht. En de vierde dag volgen de laatste kilometers, samen met alle andere deelnemers uit het land, op het NDC festival in Den Haag. Een hoogtepunt.

Schermafbeelding 2019-03-28 om 12.28.24.png

Maastricht Sport gaat de komende maanden drie tot vier groepen samenstellen voor wandelingen van een uurtje per week. Deze pilot is al meteen een aanloop naar de Nationale Diabetes Challenge. Iedereen kan daar aan deelnemen. Je hoeft er geen Diabetes voor te hebben. Het project wil namelijk voorkomen dat je diabetes krijgt. Want het aantal Diabetes patiënten in Nederland neemt explosief toe. Dat komt omdat we geleidelijk steeds ouder worden, maar ook omdat onze voeding te veel suikers en te weinig vezels bevat. En omdat we niet genoeg bewegen. 

Schermafbeelding 2019-03-28 om 12.45.18.png

Om mee te doen aan de Diabetes Chalange kun je je inschrijven via de website van de Bas van de Goor Foundation. Na je inschrijving wordt je naam automatisch doorgegeven aan Maastricht Sport. En die stuurt dan de informatie over het wandelen in jouw buurt. Bijvoorbeeld over op welke dagen en met welke coördinator je mee kunt doen. Het is de bedoeling dat je dan meedoet aan 20 weken wandelen, met één wandeling van een uur per week in Maastricht. En die laatste wandeling in Den Haag wordt natuurlijk een feestje, op 28 september 2019. Die reis naar Den Haag gaan we voor de deelnemers erg leuk maken en we regelen gratis vervoer. Zin om mee te doen?