Opening Stadstuin

Het duurde maar één groeiseizoen, of de Stadstuin Greune Luiper kon in al zijn pracht en praal worden geopend.  Zaterdag 25 september was het zover. Uit alle delen van Maastricht kwamen bezoekers om de nieuwste stadstuin met eigen ogen te komen bekijken. Ook SMPM feliciteert de beheerders en gebruikers met hun schitterende, sfeervolle tuin.

Er was hard gewerkt door beheerder John Bijl en zijn vrijwilligers. Men had grote delen bestraat, een heus clublokaal ingericht, tal van voorzieningen als een kippenren en een afdak. Maar er was ook geschilderd door graffiti-kunstenaars en dan nog maar te zwijgen over het vullen van al die bakken met teelaarde. De kruiden en groenten stonden volop in de groei, en dat maakt de tuin erg spannend en leerzaam voor kinderen en hun familie.

Ga zelf ook eens een kijkje nemen in deze succesvolle tuin. Je kunt er veel kennis opdoen over hoe je zelf groenten en kruiden kunt telen. Maar je kunt ook gezellig aansluiten bij de andere bezoekers, die er graag een praatje maken met een kop koffie. Er is altijd wel iets te doen, en mocht je iets willen leren over bijen, kippen, groenten en gerechten, dan is er altijd wel iemand die daar ervaring mee heeft. Op FaceBook kun je alle events en bijzondere momenten volgen, en op elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 kun je er terecht.