Fietsvaardigheid beweegt mee

Maandagochtend kregen de leerlingen van Basisschool de Maasköpkes in Borgharen Maastricht een fietsinstructie van meerdere professionals. De politie had slimme vaardigheidsoefeningen en ook de mensen van Green043Bikepark hadden allerlei leerzame trainingen te bieden.

 

Snapseed-2.jpg

SMPM werkt graag samen met de organisator achter het Bikepark, Sjef Eijmahl, die meteen door het lokale TV-station werd geïnterviewd over dit opmerkelijke initiatief. Sjef en zijn team hebben grote plannen voor de fietsende jeugd in Maastricht, en heeft op de Noormannensingel een serieus trainingscomplex aangelegd. Het is absoluut de moeite waard er eens te gaan kijken.

Snapseed-3.jpg

Ook de Wethouder voor onder meer Onderwijs, Jeugdzorg en Sport, Bert Jongen kwam een kijkje nemen. Hij onderstreepte het belang van de fiets voor de jeugd. "Hoe beter en eerder kinderen zich vertrouwd voelen met hun fiets, hoe meer ze die gebruiken." En in het licht van meer bewegen - een uur per dag minimaal - is SMPM erg blij met die gedachte. De uitzending op RTV-Maastricht zal wellicht ook andere KindCentra en Basisscholen aansporen eens te bellen met Bikepark. 

Snapseed.jpg