Eerste Team:Fit club in Maastricht


MHC is de eerste vereniging in Maastricht met het certificaat Gezondere Sportvereniging. Daarmee krijgt de Maastrichtse Hockey Club de erkenning dat zij voldoet aan de strikte richtlijnen voor een gezondere sportvereniging.   (foto's Gert Lammer)

In dit proces hebben JOGG, SMPM, Team:Fit Gezondere Sportvereniging en Maastricht Sport nauw samengewerkt met deze Maastrichtse club. Het afgelopen seizoen werd gestart met de sportkantine. Dit werd bereikt door het aanbod van versnaperingen en drank aan te vullen met gezonde alternatieven. En wel zo, dat de omzet van de kantine toch behouden blijft.

Het SMPM project Drink Water heeft post gevat binnen de vereniging, zodat haar leden op speelse manier aangemoedigd worden om vooral kraanwater te drinken en de gezoete dranken te laten staan. Uiteraard is de vereniging ook een Rookvrije Sportomgeving geworden. Niet heel simpel, maar wel gelukt.

Dat klinkt dus allemaal heel eenvoudig, maar zulke veranderingen vragen heel wat bestuurlijke moed en doorzettingsvermogen. De vereniging is dan ook erg trots de eerste Maastrichtse club te zijn die dit alles voor elkaar heeft gekregen. Zo'n Team:Fit certificaat is een landelijk project van JOGG waarmee sportverenigingen een nóg gezondere weg kunnen inslaan.

Bij de uitreiking hoopte wethouder Bert Jongen dat nu ook andere Maastrichtse verenigingen zich geprikkeld voelen om het mooie voorbeeld van MHC te gaan volgen. 

Voor SMPM is het halszaak dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Het is niet effectief genoeg om jongeren alleen maar op school te motiveren voor gezonde voeding, sport en beweging. Je hebt daar beslist ook de verenigingen bij nodig. En daarom werkt SMPM daarin samen met Maastricht Sport, JOGG en vele anderen.